Řapíkatý celer nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka. Na 1/2 másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Zalijeme 1,5l vody, osolíme, přidáme 3/4 lžičky zázvoru, strouhneme muškátový oříšek, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka. Na zbytku másla opražíme do světle růžova krupici, zředíme vodou nebo vývarem, klidně i z uzeného masa, vlijeme do polévky, přidáme masox a povaříme. Na talíři zdobíme nasekanou petrželkou.
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek